zaterdag 17 april 2010

I AMsterdam.

Gisteren ben ik de hele dag samen met nog 299 mensen van onze school naar Amsterdam geweest.
's ochtends had ik voor het Tuschinski gekozen, en na een korte busreis waren we lekker vroeg in Amsterdam. We liepen met de ongeveer 20 andere mensen die ook naar het Tuschinski gingen naar het theater toe, dwars door de kalverstraat en de nieuwendijk(How unfair, want we hadden maar 2.5 uur om te winkelen...) Anyway, toen waren we natuurlijk veel te vroeg bij het Tuschinski dus toen zijn we nog snel even de kalverstraat ingesneaked om alvast te beginnen met winkelen.
Toen we na ongeveer twintig minuten weer terug kwamen bij het Tuschinski konden we nog heel even zitten en toen werden de deuren geopend.

We kwamen binnen en wauw wat was het mooi. Het zachte dikke (handgeweven) tapijt onder je voeten en de prachtige lichtgevende koepel boven je hoofd. Er was eerst nog gelegenheid om naar de WC te gaan die we na een korte omweg vonden. De WC was echt immens groot (later hoorde we dat het vroeger een crèche was ) en nadat we onze handen hadden gewassen en zo gingen we weer terug naar boven, waar de 'gids' en de rest van de groep had moeten staan... niet dus! Het Tuschinski is een soort doolhof daarom besloten we (ik en vriendin) om wat mensen uit onze groep te bellen. Die mensen hadden fijn precies op dat moment te horen gekregen of ze hun mobieltjes uit wouden doen... fijn. Dus nadat we vier mensen hadden gebeld, en een paar keer door het Tuschinski waren gelopen( we moesten toch wat.), kregen we hulp van iemand die achter een soort bar werkte. Bleek dat ze in het VIP gedeelte zaten, maar boven die deur hing het bordje "uitgang" dus wij dachten dat we daar niet in mochten. Bleek dus wel te mogen, maar na deze slechte start werd het steeds beter. Het Tuschinski is zooo mooi, en overal zit bijna een dubbele bodem achter, ook werden er verschillende grappige anekdotes verteld. Het is echt een aanrader! Ik zou er ook wel een keer heen willen gaan als er een première is van het één of ander.

Toen hadden we nog ongeveer anderhalf uur over, dus toen zijn we eerst naar de Subway gegaan om een broodje te eten, en daarna zijn we gaan shoppen =D! We gingen eerst naar de kruidvat (make-up 50% korting) waar ik iets vond wat ik al een hele tijd zocht een 'ponytailloop' van zenner. toen gingen we door naar de Bershka, H&M (waarom hebben ze 10 H&M's in één straat??!) Pieces, bodyshop, lush etc. Bij de bodyshop kocht ik een biologisch katoenen tasje voor mijn moeder. Toen moesten we alweer verzamelen op de dam om naar het Paleis op de dam te gaan.

Daar kregen we een rondleiding van een verschrikkelijke kakker, die echt heel vervelend en lachwekkend praten, zo erg dat wij het na anderhalf uur na begonnen te doen (aaarg!) Maar het paleis was wel heel erg mooi, overal beeldhouwwerk, schilderijen en lampen met een miljoen mini kristalletjes (die ik er nogal kitcherig uit vond zien, maar dat kan aan mij liggen.)


Daarna kregen we weer vrije tijd, dit keer heel veel, dus toen zijn we eerst naar de Shoeoutlet gegaan waar ik echt superleuke schoenen heb gekocht!s' Avonds aten we bij de V&D waar we nog ongeveer 20 mensen van onze school tegenkwamen. Het was echt heel gezellig, dus het was jammer toen we weer weg moesten om naar het Rembrandtplein te gaan. (onze voeten waren ook nogal dood omdat we de hele dag met tasjes vol stuff hadden lopen sjouwen, winkeltje in, winkeltje uit.)Vanaf het Rembrandtplein liepen we naar Carré, waar de school ongeveer laatste-rangs-kaarten had gekocht en we dus helemaal bovenaan en helemaal achteraan zaten op best wel crap stoeltjes, met heeel weinig beenruimte. (gelukkig was de rij voor ons leeg, dus konden we onze voeten over die stoeltjes heen hangen) All shook up love me tender is echt een heel sneu verhaal. Er komt een hippe gast in een saai dorpje, daar brengt hij iedereen tot leven. twee mensen worden op elkaar verliefd, en voor de rest is het: een meisje is verliefd op een jongen, maar die is weer verliefd op een ander meisje, en die is weer verliefd op een andere jongen etc. Dan denkt Natalie, het eerste meisje, kom laat ik me als jongen verkleden zodat ik vaker bij Chad (of hoe je dat ook maar spelt) kan zijn. Dan word Chad verliefd op Natalie alias Ed. Hij denkt dus dat hij gay is maar dat is niet zo, en uiteindelijk komt alles weer goed.
Gelukkig was de zang zoooo ontzettend mooi, dat het niet eens meer uitmaakte dat het verhaal nergens op sloeg. Echt die mensen konden zo mooi zingen, ik had bijna de hele tijd kippenvel!


Toen de musical was afgelopen zijn we weer naar de Prinshendrikskade gelopen, vanuit daar weer naar huis gereden, en ik lag om drie uur 's nachts in mijn bed.

Het was echt een superdag en ik ben heel blij met al mijn aankopen!

I (l) Amsterdam!!!!!!

1 opmerking:

  1. Zo dat heb je mooi vastgelegd voor de rest van je leven, hoei!!! Het tasje komt natuurlijk ook op mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen