vrijdag 14 mei 2010

BBB

Toen ik in de bibliotheek was kwam ik dit boek tegen. BBB; Beauty, Body and Brains. De vrolijke kleuren en de kreet "Hét boek voor zelfbewuste meiden" haalde me over om het boek mee naar huis te nemen.Het boek is geschreven door Tiny Fisscher. Tiny heeft ook een serie boeken geschreven over model Steph. Steph is ontdekt in de H&M en de boeken beschrijven hoe ze van een normaal meisje verandert in een model. Eerst heeft ze erg weinig jobs maar ze krijgt steeds meer ervaring en beter (betaalde) opdrachten. De boeken beschrijven ook de minpunten van het model zijn, maar nu dwaal ik af. Het boek BBB is geschreven vanuit Steph's perspectief, het personage uit de andere boeken van Tiny Fisscher. Steph geeft allemaal tips over hoe je een modellenlook kunt creëren, je haar goed kunt stylen, goed voor je huid moet zorgen enzovoorts. En dan vraag je je misschien af hoe Tiny Fisscher hier zo veel over kan weten. Nou, haar dochter is ontdekt in de H&M ze heet Dorith Mous. Tiny schrijft haar 'modellenboeken' dus naar aanleiding van de avonturen van haar dochter en diens vriendinnen.

Aan het begin van elk hoofdstuk staat een inleiding met een stukje uit het modellenleven van steph. (deze stukjes komen uit haar andere boeken, dus als je die al hebt gelezen kun je deze overslaan) Verder zijn de hoofdstukken ingedeeld bij Beauty, Body of Brains. Één van de beautyhoofdstuken gaat bijvoorbeeld over scrub, dagcrème, nachtcrème etc en waar dat allemaal voor dient. Body hoofdstukken gaan vooral over beweging en je houding. En de brainshoofdstukken gaan over positief denken, verliefd zijn enzovoorts. Zelf vond ik de de beauty gedeeltes het leukst met tips van haarstylisten en ander mensen uit het modellenvak.

Zelf vond ik het boek kort maar krachtig. In de andere boeken van Tiny Fisscher erger ik me vaak aan de snelle schrijfstijl die zij heeft. Van het ene op het andere moment is het volgende week en gebeurt dit, dit en dit, die dag daarna zit ze in Milaan. Het gaat soms erg snel en er wordt weinig aandacht besteed aan details.

Ik heb het boek nu al een paar dagen in huis en heb het helemaal uitgelezen. Ook heb ik het boek na die tijd nog een paar keer gepakt om te kijken hoe het nou ook al weer zat met die oogschaduw. Of welke bewegingsoefeningen er in het boek staan.

Ik denk dat het wel een boek is wat je in je kast moet hebben staan omdat er veel handige tips en trucs in staan. Maar heb je al een Beautyboek in huis waar veel informatie in staat is het misschien niet nodig om dit boek er nog bij aan te schaffen.

Hier enkele tips uit het boek die ik zelf erg handig vond.

Lichte kleuren en glans halen naar voren en maken groter.
Donkere kleuren en mat brengen naar achteren en maken kleiner.

Dit geldt voor zowel oogschaduw als lippenstift.

Ook staan er enkele handige en leuke sites in zoals bijvoorbeeld de site van Tom Sebastian, Ariane Inden make-up En als je van biocosmetica houdt is er ook wel iets voor je te vinden. In het boek wordt ook vaak benadrukt hoeveel beter natuurlijke ingrediënten voor je zijn. Natuurlijk heb je ook nog de 'gewone make-up sites' van bijvoorbeeld MAC of Rimmel.

Ook kun je altijd kijken op www.beautybodybrains.nl .

2 opmerkingen: