dinsdag 18 mei 2010

Shopaholic?


Aangezien mijn moeder zo ingesteld is op geld besparen en alles altijd netjes bijhoudt, besloot ik om deze maand (Mei) mijn eigen financiën bij te houden.

Vol goede moed begon ik met het opschrijven van alles wat ik over had van de vorige maand. Hoe simpel dit ook lijkt, dit was het niet. Ik heb namelijk geld op de bank staan en losgeld. Het geld op de bank kun je weer onderverdelen in kleedgeld en zakgeld, en mijn losgeld in spaar-, zak- en soepgeld. Na een hele hoop gerommel en heel veel gedoe zag het er ongeveer zo ui:

Op de bank: ....

waarvan kleedgeld ....

waarvan zakgeld ....

Los: ....

waarvan zakgeld ....

waarvan soepgeld ....

waarvan spaargeld ...

Totaal:

Kleedgeld ....

Zakgeld ....

soepgeld ....

spaargeld ....Al snel stuitte ik op het volgende probleem: mijn uitgaven en inkomsten opschrijven. Achter alles wat ik had uitgegeven schreef ik netjes "zakgeld van de bank", "zakgeld los", "kleedgeld van de bank" enzovoorts. Maar helaas was ik het overzicht naar een paar dagen al volledig kwijt en had ik er geen idee van hoeveel zakgeld ik waar nog had. Daarom besloot ik gisteren om mijn uitgegeven geld op te tellen. Toen kwam ik er achter dat mijn totale 'rest'budget qua zakgeld voor de rest van de maand maarliefst € 1,94 bedroeg. Één euro en vierennegentig cent??? Zo weinig? Hoe kan dat?! En het allervreemdst was nog dat er in mijn beurs nog 7 euro zat, terwijl ik mijn spaargeld veilig had opgeborgen, en het dus alleen zakgeld kon zijn?

Ook kwam ik erachter dat ik in de eerste 2 weken van Mei bijna elke dag iets heb uitgegeven en dat het in totaal ongeveeer € 35,- bedroeg. Aah zoveel?! Dat vraagt om maatregelen. Dus heb ik besloten dat ik om te beginnen deze week niets mag uitgeven. (behalve als we zondag naar Beverwijk gaan, of ik het perfecte zomerjurkje tegenkom, of er een aanbieding is die alleen maar deze week geldt.... XD) Nee, echt NIETS. En van het geld dat ik er volgende maand bijkrijg koop ik een mooi zomerjurkje van een iets duurder merk die ik dan meerdere zomers ga dragen.

Al met al zijn mijn financiën het beste te beschrijven als een grote puinhoop, dus als iemand nog tips heeft zijn deze van harte welkom!

Deze vakantie zorg ik er in ieder geval voor dat ik een baantje krijg, en geld ga verdienen. Want geef toe wat is een shopaholic zonder geld?

1 opmerking:

  1. Tips? Haha doe gewoon net als je moeder: besparen, consuminderen en een fan van het minimalisme worden. :)

    BeantwoordenVerwijderen